05 ianuarie 2016

Insectarul


Oricărui el...

Iți amintești ce mândru erai de insectarul tău? Mai cu seamă atunci când erai invidiat de către cei din jur pentru fluturii tăi, prinși în bolduri, ordonat, într-o cutiuță. Nici măcar o clipă nu te gândeai că le-ai frânt acestora zborul și că, pe de altă parte, ai privat cel puțin o persoană să trăiască fericirea de care tu ai avut parte, de a-i vedea plutind.

Te-ai gândit însă vreo clipă că, deși acel insectar este doar o amintire din copilărie, nu înseamnă că nu mai ești ucigaș de fluturi? Că există un alt insectar pe care l-ai populat zi de zi? Da, în pofida declarațiilor de dragoste, a jurămintelor...Ai mizat pe confort, lipsă de efort și pe liniștea ta, ai pus pe primul plan obiceiurile și tabieturile tale, fără să încerci vreo clipă să vezi efectele. Că ai stins acel foc de început și ai ucis fluturii care te făceau să simți că zbori și tu.

Dacă n-ai renunțat încă la acest insectar, fă-o! Cât mai curând! Dacă ai făcut-o, încearcă să fie definitiv, la fel cum, probabil, s-a întâmplat cu cel din copilărie. Lasă fluturii să zboare și încearcă să le oferi în fiecare zi o nouă motivație pentru a o face.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu